Συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα

Πρωθυπουργό, ο οποίος αμφισβητεί τα στοιχεία του ΟΟΣΑ την ίδια ώρα που αναδεικνύει τα fake news της «Ενημέρωσης 108», δεν μπορεί να τον πάρει κανείς στα σοβαρά.

Ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε ότι ο μέσος πραγματικός μισθός στην Ελλάδα το 2022 μειώθηκε κατά 7,5%. Πού πήγαν οι υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη για καλύτερους μισθούς;

Κάθε μέρα αλλάζει το κόστος του προγράμματός μας, κατά τη ΝΔ. Στη ΔΕΘ το είχαν κοστολογήσει 25 δισ. ευρώ, μετά ανέβηκε στα 45 δισ. ευρώ, προχθές ο κ. Σκέρτσος είπε ότι είναι 85 δισ. ευρώ, σήμερα ο κ. Μητσοτάκης το πήγε στα 70 δισ. ευρώ.

Θέλετε την αλήθεια; Το πρόγραμμά μας κοστίζει το μισό από όσο οι απευθείας αναθέσεις και οι κλειστοί διαγωνισμοί που έκανε η ΝΔ: 5,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλο πανικό ο κ. Μητσοτάκης για να καταφεύγει σε τέτοιες κατηγορίες. Δεν θα αναμετρηθούμε με την παράνοια. Ας βγει ο κ. Μητσοτάκης να παριστάνει τον πολέμιο της Ακροδεξιάς που έχει στο εσωτερικό του Βορίδη, Πλεύρη, Γεωργιάδη και να λέει ότι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα κόμματα της Αριστεράς, «ψαρεύουν» στην Ακροδεξιά. Είναι ντροπή να το λέει αυτό.

Θα εκπλαγείτε θετικά με την κυβέρνηση που θα σχηματίσω.

Η αριστεία έχει μετατοπιστεί σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση προς τα εμάς. Ο κ. Μητσοτάκης, που μιλούσε για «άριστους», έκανε σκληρά κομματικά ψηφοδέλτια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μαζί του μια σειρά από επιστήμονες κύρους που όλοι τους γνωρίσαμε την περίοδο της πανδημίας. Ηλιόπουλος, Λινού, Τσακρής, Γεροτζιάφας. Και τόσα άλλα βαριά βιογραφικά.