Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον τηλεοπτικό σταθμό Mega στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και την παρουσιάστρια Δανάη Μπάρκα

Έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η επικοινωνία. Όταν προσπαθείς να δείξεις κάτι που δεν είσαι, στο τέλος της ημέρας…κριντζάρεις. Τα νέα εργαλεία της επικοινωνίας έχουν και ένα όριο. Πρέπει να δείχνεις αυτό που είσαι, τον εαυτό σου. Εγώ τουλάχιστον αυτό επιχειρώ.

Είμαι ευσυγκίνητος άνθρωπος. Ακόμα και το βλέμμα ενός ανθρώπου μπορεί να με συγκινήσει πάρα πολύ. Αν είναι δυνατό και ειλικρινές και θέλει να σου εκφράσει ένα παράπονο μπορεί να με συγκινήσει.

Έχουμε συνηθίσει τους πολιτικούς να μην τους βλέπουμε ως ανθρώπους.

Με αηδιάζουν οι πολιτικοί που κλαίνε δημόσια αλλά δεν έχουν την ευαισθησία να το κάνουν ιδιωτικά.

Debate

Δεν μπορεί να κάνει την διαφορά. Παράλληλοι μονόλογοι όπως το έχουν στήσει. Επέμενε η ΝΔ σε αυτό. Ούτε οι δημοσιογράφοι δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις ή ελεύθερο διάλογο οι πολιτικοί. Αποστειρωμένο.

Στο ΜΕGA που έχει champion, ίσως να του βγει σε καλό. Να έχει παραπάνω τηλεθέαση.

Γιατί δεν πάει σε debate στο Mega ο Μητσοτάκης;

Είναι πολύ πειθαρχημένος. Του το λένε οι επικοινιωλόγοι του. Είναι συνήθως σαν τον μαθητή στο πρώτο θρανίο. Καλοδιαβασμένος. Αύριο θα έχει κουτάκια. Αν δεν είχε, θα έπρεπε να απαντήσει γιατί παρακολουθούσε το μισό πολιτικό σύστημα. Αύριο δεν θα του τεθεί αυτή η ερώτηση. Αν την θέσω εγώ, θα γίνει εκτός πλαισίου. Κ αν το κάνω δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει. Γλιτώνει.

Είναι ικανός άνθρωπος. Δεν τον υποτιμώ. Τα τελευταία χρόνια περάσαμε πολλά ως χώρα. Έχει δυσκολία να απαντήσει σε πολλά. Δεν τα έχει πάει καλά με τους νέους, με την πανδημία, με την ακρίβεια..