Διακαναλική συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο Ζάππειο Μέγαρο

1ο και 3ο κόμμα θα μπορούν να φτιάξουν κυβέρνηση.

Ο κ. Βαρουφάκης αυτοεξαιρέθηκε.

Ήταν το alter ego του κ. Μητσοτάκη, με τις ανοησίες περί «Δήμητρας»

Μία από της πρώτες κινήσεις μιας προοδευτικής πλειοψηφίας με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρώτο κόμμα, θα είναι να προχωρήσουμε προς την αναγκαία κάθαρση του δημόσιου βίου. Τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των υποκλοπών οφείλουν να λογοδοτήσουν. Θα παρακολουθούμε την πορεία των ερευνών της δικαιοσύνης, που εννέα μήνες δεν έχουν προχωρήσει ούτε βήμα, αλλά ταυτόχρονα, με βάση όσα το Σύνταγμα ορίζει, θα προχωρήσουμε στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Πρέπει να πέσει φως στο σκοτάδι.

1ο και 3ο κόμμα θα μπορούν να φτιάξουν κυβέρνηση.

Ο κ. Βαρουφάκης αυτοεξαιρέθηκε από το προσκλητήριο των προοδευτικών δυνάμεων. Αν δεν υπήρχε Βαρουφάκης, ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να τον εφεύρει σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Ήταν το alter ego του, με τις ανοησίες περί «Δήμητρας».

Δεν ξέρω αν ήταν συνεννοημένοι ή αν ήταν απλώς μία προσφορά του Βαρουφάκη στον Μητσοτάκη.

Όποιος κρατάει αυτά τα χιλιάδες Gigabyte των παράνομων παρακολουθήσεων στα χέρια του έχει τη δυνατότητα να εκβιάζει το πολιτικό και επιχειρηματικό σύστημα την επόμενη δεκαετία καθώς και να κάνει κακό στα εθνικά μας συμφέροντα, διότι έχει στοιχεία που αφορούν στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι προφανές ότι αν η ΝΔ έρθει πρώτο κόμμα δε θα πάρουμε ποτέ απάντηση, θα υπάρξει συγκάλυψη.

Πρέπει να δοθούν απαντήσεις για τα ψέματα με την τηλεδιοίκηση. Για το σόου που έκανε ο υπουργός για να μας πείσει ότι δήθεν υπήρχε τηλεδιοίκηση, ενώ είχε καταστραφεί σε μια πυρκαγιά τον Ιούλιο του 2019, μετά τις εκλογές: 29/7/2019 είναι η ημερομηνία σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο του ΟΣΕ, που αναφέρεται στην πυρκαγιά που κατέστρεψε το κέντρο τηλεδιοίκησης.

Είπε ο κ. Μητσοτάκης στο Debate ότι η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κοστίζει 4 δισ.

Είναι Πρωθυπουργός και τα λέει αυτά;

Ο ίδιος ο κ. Σταϊκούρας έχει προσδιορίσει το κόστος στο 1,5 δισ.

Υπάρχει εσκεμμένη παραπληροφόρηση από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.

Έχουμε έτοιμη την πρώτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου, για να εφαρμοστεί πριν καν ανοίξει η Βουλή.

Τι περιέχει και με τι κόστος;

1. Αναστολή των πλειστηριασμών α’ κατοικίας: Δημοσιονομικό κόστος 0.

2. Κατάργηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια: Δημοσιονομικό κόστος 0.

3. Μείωση ειδικού φόρου κατανάλωσης και ΦΠΑ στα τρόφιμα από 1/7/2023: Δημοσιονομικό κόστος 1,4 δισ. ευρώ.

Ο συνταξιούχος το βλέπει στην τσέπη του. Δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα, δεν μπορεί να περάσει έξω από το σούπερ μάρκετ, δεν μπορεί να πάρει ένα δώρο στο εγγόνι του πλέον.

Πώς θα ξεγελαστεί; Θα τον φοβερίζουν ξανά με τις ανοησίες του Βαρουφάκη περί «Δήμητρας»;

Υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να στηρίξουν οι συνταξιούχοι τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η επαναφορά της 13ης σύνταξης, των αναδρομικών και η μόνιμη αποκατάσταση του θέματος με την προσωπική διαφορά.Διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο