Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη

Τα 150αρια λίγο πριν την κάλπη γυρνάνε μπούμερανγκ. Η χθεσινή απόφαση του κ. Μητσοτάκη, 10 μέρες μετά τη δημόσια εξαγγελία του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ και δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές, δε δείχνει σοβαρότητα, αλλά ερασιτεχνισμό, πανικό και δε δείχνει κόμμα που «καλπάζει» στις δημοσκοπήσεις. Είναι σα να λέει ο κ. Μητσοτάκης «παιδιά συγγνώμη, ξέχασα να σας πω και κάτι ακόμα».

Οι καλύτερες δουλειές έγιναν απλήρωτες υπερωρίες, οι καλύτεροι μισθοί έγιναν κουπόνια για τη μεσαία τάξη και το επιτελικό κράτος κατέρρευσε σα χάρτινος πύργος μέσα σε μια μέρα με ένα τραγικό δυστύχημα. Βρισκόμαστε στο 2023 αλλά το κράτος κάποιοι το θεωρούν τσιφλίκι τους. Διόρισαν με κομματικά κριτήρια έναν ανεκπαίδευτο να έχει στα χέρια του τη ζωή 57 ανθρώπων.

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι η μητέρα των μαχών, είναι η μάχη που θα κρίνει το ποιος θα μας κυβερνήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Γι’ αυτό ζητώ από τον ελληνικό λαό και από τους δημοκρατικούς πολίτες να βγάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πρώτο κόμμα για να ανοίξει ο δρόμος της αλλαγής.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν ο κ. Μητσοτάκης είναι έστω και με μισή μονάδα πρώτος, δε θα πάρει το ρίσκο να πάει σε επαναληπτικές εκλογές. Έχει σχέδιο, θα ψάξει να βρει τρόπους με μεθοδεύσεις και πιέσεις.

Ο κ. Ανδρουλάκης τηρεί μια στάση ενός διμέτωπου που είναι ανιστόρητη. Δεν είναι αυτή η πολιτική κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου. Αφήνει ανοιχτό το θέμα της συνεργασίας με την χειρότερη Δεξιά της μεταπολίτευσης, τη Δεξιά Μητσοτάκη. Αυτή είναι μια στάση η οποία θα κριθεί από τους προοδευτικούς πολίτες. Η επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι μια διαφορετική μέρα και ο καθείς θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του για τη διακυβέρνηση του τόπου.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν βρίσκονται στις δημοσκοπήσεις. Πέντε στους επτά πολίτες δεν απαντάνε. Είμαστε στην εποχή του Predator και όλος ο κόσμος ξέρει, υποπτεύεται ή φοβάται ότι όταν θα απαντήσει ότι δεν ψηφίζει Μητσοτάκη, κάποιος θα το καταγράψει. Και όταν βλέπει τον εργοδότη δίπλα στον Άδωνη Γεωργιάδη να απειλεί τους εργαζόμενους ότι θα απολυθούν αν δεν ψηφίσουν ΝΔ, τότε πόσο εύκολο είναι για τον απλό πολίτη να δηλώσει ότι θα ψηφίσει οτιδήποτε άλλο;