Διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης και συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι: Λίνα Μπάστα, Θανάσης Μερτζάνης, Αντώνης Τελόπουλος

Ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να φτιάξει κυβέρνηση με την Ακροδεξιά. Κυβέρνηση – Τερατογένεση

Το Συμβόλαιο Αλλαγής των 11 άρθρων που καταθέσαμε, περιέχει επεξεργασίες χρονών. Δε θα έρθω μια βδομάδα πριν από τις εκλογές να βγάλω κανένα λαγό από το μανίκι. Ο κ. Μητσοτάκης, βλέποντας τώρα ότι χάνει, είναι σε πανικό και κάνει νέες εξαγγελίες. Δε θα το κάνω. Ας είμαστε σοβαροί.

Δεν έχω βρει μικρομεσαίο επιχειρηματία που να μου πει ότι έχει πρόβλημά με την αύξηση στον κατώτατο μισθό, διότι οι περισσότεροι έχουν υπαλλήλους στους οποίους δε δίνουν τον κατώτατο μισθό, διότι είναι οι βασικοί συνεργάτες τους. Ξέρετε ποιοι έχουν πρόβλημα με τον κατώτατο μισθό; Κάποιοι κύριοι σαν αυτούς που εκβίαζαν δίπλα στον Άδωνι Γεωργιάδη τους υπαλλήλους τους, ότι αν δεν ψηφίσουν ΝΔ, θα απολυθούν.

Η πολιτική Μητσοτάκη θα διαλύσει και τους Αριστερούς και τους Δεξιούς και τους Κεντρώους. Αν έχουμε άλλα τέσσερα χρόνια Μητσοτάκη, δε θα έχουμε μεσαία τάξη.

Βλέπουμε σήμερα δημοσιεύματα με ανταλλαγές μηνυμάτων -και περιμένω να τα διαψεύσουν- που αποδεικνύουν ότι εδώ υπάρχει μια καραμπινάτη συναλλαγή. Ο κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να φτιάξει κυβέρνηση με εκβιασμούς, με πιέσεις, με αποστασίες – κυβέρνηση τερατογένεσης με την Ακροδεξιά. Αυτό μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα το εμποδίσει.

Κάποιοι έχουν λόγους να είναι εθελοντικά υβριστές μου. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ τούς έκοψε την αργομισθία. Ήταν από τους δημοσιογράφους που ενώ έβριζαν το Δημόσιο, έπαιρναν μισθό από το Δημόσιο χωρίς να πατάνε ποτέ στο Δημόσιο. Όσο για τις αθλιότητες περί 17 Νοέμβρη, πίσω τους βρίσκεται η ΝΔ. Αναρωτιέμαι, 30 χρόνια τώρα δεν έχουν αλλάξει τακτική; Τότε έγραφαν ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αρχηγός της 17 Νοέμβρη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει τη δυνατότητα να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Το δικό μας Συμβόλαιο Αλλαγής και το πρόγραμμα που κατέθεσαν εκείνοι δύο μέρες μετά, αποτελούν μία κοινή προγραμματική βάση συζήτησης. Δεν έχω πρόβλημα με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη, αλλά έχω ξεκαθαρίσει ότι ως προς το πρόσωπό του υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τώρα μία ευκαιρία να κυβερνήσει με βάση το πρόγραμμά του. Είναι η πρώτη μου ευκαιρία να κυβερνήσω με βάση τα θέλω και τα πιστεύω μου. Διότι την προηγούμενη φορά κυβέρνησα με βάση τα πρέπει και την εθνική ανάγκη να βγάλουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία.