Αλ. Τσίπρας: Σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσεις για τη Δημοκρατία ή για τον κακοποιητή της;

Στη χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών πιστεύω ότι όλοι καταλάβατε για ποιο λόγο ο κ. Μητσοτάκης απέφευγε όλα αυτά τα χρόνια να πάει σε μία τηλεοπτική αντιπαράθεση. Εννέα μήνες ο κ. Μητσοτάκης έκρυβε επιμελώς το σκάνδαλο των υποκλοπών και με την πρώτη ζόρικη ερώτηση έπαθε τρικυμία: Παραδέχθηκε δημόσια ότι είναι υπαρκτό το σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως επίσης παραδέχτηκε -και αυτό είναι το σημαντικότερο- ότι δεν υπήρξε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις.

Ισότιμο σκάνδαλο με αυτό των παρακολουθήσεων ήταν το σκάνδαλο της συγκάλυψης που επιχείρησε το καθεστώς Μητσοτάκη με τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης, της ενημέρωσης, με την απόπειρα χειραγώγησης Ανεξάρτητων Αρχών, με την κακοποίηση των θεσμών της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Εννέα μήνες βιάζουν και παραβιάζουν το Κράτος Δικαίου και τη Συνταγματική νομιμότητα.

Απορώ με τον κ. Ανδρουλάκη πώς δεν κατανοεί ότι ο μόνος τρόπος να αποδοθεί δικαιοσύνη είναι να ηττηθεί αποφασιστικά και τελεσίδικα η κυβέρνηση των υποκλοπών και της συγκάλυψης. Στο σκαμνί το παρακράτος των υποκλοπών και ανοιχτό την ίδια ώρα το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον αρχιερέα του παρακράτους των υποκλοπών, δε γίνεται. Αυτά τα δύο δεν είναι συμβατά.

Απευθύνομαι σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, ανεξάρτητα πού ανήκει:

Σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσεις για τη Δημοκρατία ή για τον κακοποιητή της;

Θα δώσεις τη δυνατότητα στον κ. Μητσοτάκη να πάρει λευκή επιταγή, να νομιμοποιήσει και να συνεχίσει ακόμα πιο ανεξέλεγκτος και αλαζονικός τις πρακτικές του παρακράτους ή θα δώσεις με την ψήφο σου ανάσα στη Δημοκρατία;

Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι ψήφος ανάσας στη Δημοκρατία.

Κορόιδεψαν τον κόσμο με τη fake παραίτηση του υπουργού των Τεμπών, που είναι πάλι υποψήφιος στις Σέρρες γιατί θέλει και αυτός να ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Είναι πια ολοφάνερο: Βλέπουν την ψήφο του ελληνικού λαού ως ξέπλυμα για τα ατοπήματά τους και δε νοιάζονται για το πένθος των ανθρώπων.

Όσοι όμως νοιαζόμαστε -και είμαστε πάρα πολλοί- δεν πρόκειται να ξεχάσουμε.

Γιατί μας κυνηγάει η ηθική υποχρέωση της δικαίωσης των θυμάτων και των οικογενειών τους.

Με ευθύνη Μητσοτάκη έχουν περάσει 700.000 ακίνητα στα funds.

Ξεσπίτωμα οικογενειών για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ, την ίδια στιγμή που το κόμμα του χρωστάει 400 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, το υπουργικό του συμβούλιο 12 εκατ. ευρώ και υπουργοί του ρυθμίζουν χρέη εκατομμυρίων με 50.000 ευρώ. Είναι ανήθικο.

Το μόνο που μπορεί πραγματικά να τιμωρήσει αυτό το καθεστώς είναι να ηττηθεί. Και ο μόνος τρόπος για να ηττηθεί, είναι να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Η πιο σκληρή τιμωρητική ψήφος, η πιο σκληρή ψήφος διαμαρτυρίας για όσα ζήσαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Για να βγουν στους δρόμους να πανηγυρίζουν οι δημοκρατικοί πολίτες το βράδυ της 21ης Μαΐου, όχι τα καρτέλ.