Γεια σας! Σας ευχαριστώ θερμά για την υποδοχή, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στη Δράμα. Μετά από πάρα πολύ καιρό είμαι εδώ στη Δράμα κι είμαι χαρούμενος κάθε φορά που είμαι εδώ, στην όμορφη πόλη σας.

Τούτη τη φορά είναι μεγαλύτερη η χαρά μου, γιατί βρίσκομαι εδώ λίγες πριν από μια μεγάλη, λαμπρή μέρα που όλοι προσδοκούμε. Είχαμε τη Λαμπρή λίγες μέρες πριν, θα έχουμε όμως και μια ακόμα λαμπρή μέρα, αναστάσιμη για το λαό μας: Την 21η του Μάη! Σε 33 μέρες από σήμερα!

Δεν υπάρχουν για μας κάστρα απόρθητα. Τα κάστρα είναι για να τα κατακτούμε. Είμαι βέβαιος ότι η Δράμα, σε 33 μέρες από σήμερα, θα δώσει ένα ισχυρό μήνυμα γι` αυτό που έχει ανάγκη, γι` αυτό που αναζητά, γι` αυτό που αισθάνομαι όπου βρεθώ, σε όποια πόλη, σε όποια γειτονιά, αυτό που καταλαβαίνω ότι θέλει ο κόσμος σήμερα: Μια ουσιαστική αλλαγή στη ζωή του, μια μεγάλη αλλαγή.

Και βεβαίως, δεν είναι μονάχα η αλλαγή της κυβέρνησης που θα το φέρει αυτό. Προϋπόθεση είναι η αλλαγή της κυβέρνησης, αλλά η αλλαγή πολιτικών. Θέλουμε λοιπόν αυτό το ορόσημο, η 21η του Μάη, να δώσει μια προοπτική ελπίδας για τον τόπο. Να φέρουμε με τη ψήφο του ελληνικού λαού στη χώρα, την πολιτική αλλαγή, τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, που είναι προϋπόθεση για την πολιτική αλλαγή και τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας την επόμενη μέρα των εκλογών, για να ξαναφέρουμε τι; Αυτό που αισθανόμαστε όλοι ότι τέσσερα χρόνια τώρα λείπει από την καθημερινότητά μας, απ’ τη ζωή μας, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους της μάθησης παντού: Η δικαιοσύνη.

Αυτό θέλουμε να φέρουμε στον τόπο, τη δικαιοσύνη παντού. Γιατί, ξέρετε κάτι; Νομίζω το καταλαβαίνετε όλοι και το καταλαβαίνουν πια όχι μονάχα προοδευτικοί πολίτες, ακόμα και αυτοί που πιστέψανε το 2019 ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έφερνε μια ουσιαστική προοπτική ασφάλειας, σταθερότητας, ευημερίας, καλύτερων μισθών, καλύτερων συντάξεων. Αυτά έλεγε. Αλλά βλέπουν σήμερα όλες αυτές οι υποσχέσεις που δόθηκαν τέσσερα χρόνια πριν, να αποδεικνύονται φρούδες. Όλες αυτές οι υποσχέσεις ήταν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Και βλέπουμε σήμερα μια πραγματικότητα η οποία μας συνθλίβει. Κι ο μέσος πολίτης, πιστεύω, ανεξάρτητα του τι ψήφισε το ’19, ανεξάρτητα από τα πολιτικά του πιστεύω, ένα πράγμα πιστεύει, ένα πράγμα αισθάνεται, ένα πράγμα προφέρει, λέει: Ως εδώ. Ως εδώ με τη διαφθορά, ως εδώ με την ακρίβεια, ως εδώ με την ανασφάλεια, ως εδώ με την οικογενειοκρατία, ως εδώ με την καθεστωτική φαυλότητα, ως εδώ με την αδικία. Γι` αυτό λοιπόν εμείς πιστεύουμε ότι αυτό το «ως εδώ» μπορεί να γίνει από οργή και αγανάκτηση, πολιτική δυναμική αλλαγής, μέσα από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.