Την βεβαιότητα ότι οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι δεν πάει άλλο με την κυβέρνηση της ΝΔ εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ίλιον που περιόδευσε το απόγευμα και κάλεσε τους κατοίκους να δώσουν την απάντησή τους στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

“Αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο κόσμος σιγά σιγά συνειδητοποιεί ότι δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνάνε. Λέει ‘Ως εδώ’ με μια κυβέρνηση που απαξίωσε, που υποβάθμισε το δίκιο και τη ζωή μας” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και έθεσε το δίλημμα των εκλογών.

Όπως υπογράμμισε, τα διλήμματα είναι πολύ καθαρά. “Το δίλημμα είναι δικαιοσύνη ή αδικία. Εντιμότητα ή διαφθορά. Το δίλημμα είναι αλήθεια ή συγκάλυψη. Το δίλημμα είναι αλλαγή ή Μητσοτάκης” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι πιστεύει βαθιά ότι ο ελληνικός λαός έχει πάρει απόφαση να αλλάξει τα πράγματα. “Θέλει, ποθεί, διεκδικεί μια μεγάλη αλλαγή, όχι μόνο πολιτική αλλαγή αλλά να αλλάξει την καθημερινότητά του στη ζωή του. Κι εμείς προσερχόμαστε με επιχειρήματα σχέδιο και πρόγραμμα. Όχι με τοξικότητα, όχι με αφορισμούς, όχι με επικοινωνιακή πολιτική” υπογράμμισε. Γι` αυτό, όπως είπε, ζητά ντιμπέιτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. “Για να μιλήσουμε με επιχειρήματα. Αφού το δίλημμα είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης γιατί δεν έρχεσαι να πάμε σε ένα τηλεοπτικό σταθμό να κάνουμε ένα ντιμπέιτ οι δυο μας. Γιατί τον κρατάνε οι επικοινωνιολόγοι” ανέφερε.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ άσκησε δριμεία κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης και κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι άλλα είχε τάξει στους πολίτες και άλλα έπραξε γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά “στο μεγάλο σχέδιο της κυβέρνησής του δεν ήταν οι περισσότερες και καλύτερες δουλειές, ούτε η ασφάλεια ούτε τα καλύτερα εισοδήματα. Το μεγάλο του σχέδιο ήταν το σχέδιο αναδιανομής του πλούτου”.

“Πού είναι τα καλύτερα εισοδήματα; Αν έκοψε κάποιους φόρους, έκοψε τους φάρους της δικής του τάξης, της δικής του κλάσης. Για αυτούς με τους οποίους συναγελάζεται. Αν έκοψε κάποιους φόρους από το απόθεμα που αφήσαμε εμείς, το έδωσε στους λίγους και τους ισχυρούς. Στην μεγάλη πλειοψηφία όχι μόνο δεν έκοψε φόρους, αλλά κράτησε σε υψηλά επίπεδα τον ΦΠΑ στα τρόφιμα σε μια εποχή με ακρίβεια και πληθωρισμό” ανέφερε ο κ. Τσίπρας. Κι αυτό, όπως εξήγησε, “το έκανε για να έχει τεράστια έσοδα λεηλατώντας αυτούς στους οποίους υποσχέθηκε ότι θα τους λυτρώσει, δηλαδή την μεσαία τάξη. Κάνοντας τους μεσαίους φτωχούς και τους φτωχούς φτωχότερους. Για να κάνει κάποιους λίγους φίλους πλούσιους, πλουσιότερους”.

“Αυτό ήταν το σχέδιο. 4 δισ. ευρώ περισσότερα στα ταμεία, διατηρώντας υψηλά τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και σε μια σειρά προϊόντα με ένα πληθωρισμό που σκαρφάλωσε πάνω από το 10%. Και αυτά τα 4 δισ. τα έδινε σε στοχευμένες επιδοτήσεις, δήθεν στους πολίτες αλλά για να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, την βενζίνη και το σούπερ μάρκετ. Άρα τα χρήματα να πηγαίνουν στις μεγάλες επιχειρήσεις. Εκεί πήγαν τα 4 δισ. και πολλά άλλα” τόνισε.