Στην Κόρινθο βρέθηκε την Τετάρτη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, όπου περιόδευσε στην αγορά της πόλης. Ο κ. Τσίπρας, μετά την περιοδεία του και τις συζητήσεις με καταστηματάρχες και καταναλωτές, απηύθυνε σύντομη ανοιχτή ομιλία και αναφέρθηκε στα εξής:

«Η μάχη που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας μέχρι τις 21 του Μάη είναι μία μάχη που αφορά τη ζωή μας» υπογράμμισε αρχικά και κάλεσε τους πολίτες να μη δίνουν πολύ μεγάλη σημασία σε αυτά που βλέπουν τις τελευταίες μέρες στα μέσα ενημέρωσης. «Να δίνετε σημασία στην καθημερινή επαφή με τους απλούς ανθρώπους στις πλατείες, στους δρόμους, στα καφενεία, στους χώρους δουλειάς. Ένα είναι το συναίσθημα που κυριεύει πλέον τους πολίτες. Ότι ήρθε πια η ώρα να πούμε ως εδώ!» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Το κρίσιμο για τη ζωή μας είναι με ποιες πολιτικές θα κυβερνηθεί η χώρα» είπε και πρόσθεσε ότι «Αυτό που χρειάζεται είναι βεβαίως να βγούνε μπροστά οι δυνάμεις της εντιμότητας, αλλά και με ένα σχέδιο που θα δώσει ανάσα και προκοπή στον τόπο» εξηγώντας ότι «4 χρόνια τώρα αυτό που επικρατεί είναι η εξαπάτηση της μεσαίας τάξης, των συνταξιούχων και των μισθωτών, η απαξίωση κάθε έννοιας δημόσιου συμφέροντος. Τέσσερα χρόνια τώρα αυτό που κυριαρχεί στη ζωή μας είναι η αδικία. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να πούμε ως εδώ. Ως εδώ στην απαξίωση, ως εδώ στην εκμετάλλευση, ως εδώ στην εξαπάτηση και την αδικία».