Στην κεντρική αγορά του Αργοστολίου περιόδευσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κεφαλλονιά. Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με καταστηματάρχες, πολίτες, εργαζόμενους και συνταξιούχους για προβλήματα της καθημερινότητας και στη συνέχει απηύθυνε ανοιχτή ομιλία στους συγκεντρωμένους πολίτες.

“Δικαιοσύνη μάθετε οι ενοικούντες επί της γης”. Με αυτές τις επτά λέξεις που ακούγονται στις εκκλησίες την μεγάλη βδομάδα θέλησε ο Αλέξης Τσίρπας από την Κεφαλονιά να τονίσει την διαχρονικότητα του αιτήματος των πολιτών για την δικαιοσύνη. “2.000 χρόνια μετά και πόσο επίκαιρος είναι ο στίχος που ακούγεται στις εκκλησιές. Αυτό ήταν το ζητούμενο τότε και είναι το ζητούμενο και σήμερα στη χώρα μας” υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι βλέπουμε το 99% του παραγόμενου πλούτου να πηγαίνει στο 1% του πληθυσμού.

“Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Και οι ανισότητες να διευρύνονται δραματικά σημαντικά τα 4 τελευταία χρόνια” επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Την ίδια στιγμή, όπως είπε, “βλέπουμε τη σημαντική πλειοψηφία των νοικοκυριών να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τους λογαριασμούς, την ακριβότερη βενζίνη και τον εφιάλτη του σούπερ μάρκετ και οι 15 μεγάλες επιχειρήσεις να έχουν ρεκόρ κερδοφορίας με κέρδη άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Την ίδια ώρα, το 96 % των επιχειρήσεων να μην μπορεί να πλησιάσει την τράπεζα και το 4% να δανείζεται και να ξαναδανείζεται και τα πρώτα εκατομμύρια του ταμείου ανάκαμψης να πηγαίνουν σε επιχειρήσεις μετρημένες στα δάκτυλα των δύο χεριών”.