Στην Αγία Παρασκευή βρέθηκε σήμερα Σάββατο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, και είχε συζήτηση σε καφέ με πολίτες για τα προβλήματα της καθημερινότητας.

«Πρέπει να μετατρέψουμε σε πολιτικό μήνυμα αλλαγής την οργή και την αγανάκτηση, γιατί δεν μας αξίζει η Ελλάδα που ζούμε τέσσερα χρόνια τώρα» τόνισε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι «η αλλαγή και η δικαιοσύνη δεν είναι ένα πολιτικό σύνθημα, είναι κοινωνική απαίτηση. Και η πολιτική αλλαγή δεν πρέπει να είναι απλά μία εναλλαγή στην εξουσία. Αλλά αλλαγή της ζωής μας, της καθημερινότητάς μας. Να ξαναέρθει ελπίδα στον τόπο, ότι μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα».

Σχολιάζοντας την στάση του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών της κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του έχουν επιδοθεί σε ένα κρεσέντο τοξικότητας και διχασμού. Θέλουν να αποφύγουν τη συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Δεν θέλουν να μιλήσουμε για τις οικονομικές πολιτικές που μας οδήγησαν ως εδώ. Δεν θέλουν να μιλήσουμε για τις επιλογές τους στο κράτος και τη διοίκηση. Θέλουν να μιλάμε για ζητήματα που εφευρίσκουν πολλές φορές, ακόμα και όταν δεν υπάρχουν στην ατζέντα. Τοξικότητα, διχασμός και ψεύτικα θέματα που εφευρίσκουν. Το τελευταίο που εφηύραν ήταν μία ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο, που αφορούσε στο ποιες πολιτικές θα ακολουθήσει η ΕΕ για το μεταναστευτικό».

«Ο κ. Μητσοτάκης δημιούργησε μία εικόνα τις προηγούμενες μέρες ότι αυτή η ψηφοφορία ήταν για το αν θέλουμε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι ή όχι. Υποκριτής.» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε «δύο φορές υποκριτής, διότι σε αυτήν την ψηφοφορία οι δικοί του ευρωβουλευτές δεν ψήφισαν και απείχαν από τη διαδικασία. Αν ήταν τόσο κρίσιμη η διαδικασία γιατί απείχαν από την ψηφοφορία;».

«Η περιβόητη μεσαία τάξη έχει κταντήσει να ζει με κουπόνια» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. «Αυτοί που έλεγαν ότι θα έρθουν για να σώσουν τη μεσαία τάξη και πλέον χρειάζεται κουπόνια για το σούπερ μάρκετ, κουπόνια για τους λογαριασμούς του ρεύματος, κουπόνια για τη βενζίνη» είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «εμείς δεσμευόμαστε ότι θα υψώσουμε πολλούς φράχτες. Θα υψώσουμε φράχτη στην αισχροκέρδεια, στην τραπεζική αυθαιρεσία, στα funds που παίρνουν τα σπίτια των ανθρώπων και την πρώτη κατοικία, στα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας, θα υψώσουμε φράχτη στην αδικία. Αυτή είναι η δική μας δέσμευση» τόνισε ο κ. Τσίπρας καθώς, όπως είπε, αυτό το οποίο έχει συμβεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια με την ενεργειακή κρίση, είναι μία τεράστια αναδιανομή πλούτου.

Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια παρέθεσε επίσημα της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία στη χώρα μας τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, όσοι έχουν εισόδημα ως 750 ευρώ έχουν χάσει ως και το 40% της αγοραστικής τους δύναμης. «Αυτό σημαίνει ότι όσοι έπαιρναν 750 ευρώ πριν ενάμισι χρόνο σήμερα με αυτά τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν 40% λιγότερα από ό,τι πριν» παρατήρησε και πρόσθεσε «Την ίδια στιγμή που έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη 40%, 15 μεγάλες εισηγμένες επιχειρήσεις έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ κερδοφορίας των τελευταίων 20 ετών. Κατά μέσο όρο ένα δις η κάθε μία, μόνο τον τελευταίο χρόνο. Τη στιγμή λοιπόν που το μέσο νοικοκυριό δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς του ρεύματος, να πάει στο σούπερ μάρκετ, βλέπει μείωση αγοραστικής δύναμης 40%, 15 μόνο επιχειρήσεις έχουν κερδοφορία 15 δις αθροιστικά. Αυτό είναι το ισοζύγιο. Κάποιοι κερδίζουν αυτά που χάνουν οι πολλοί».