Για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία οι οποίες θα αναδείξουν την νέα ηγεσία του κόμματος, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο υποψήφιος πρόεδρος, Στέφανος Τζουμάκας. Η κ. Τζουμάκας μίλησε «Στο Κόκκινο» με αφορμή την ανοικτή συγκέντρωση που πραγματοποιεί στην Πάτρα το απόγευμα της Πέμπτης στις 8:00 στο «Στάντα Ρόζα» (Αγ. Ανδρέα και Νόρμαν).

Όπως επισήμανε το βασικό στοιχείο είναι η συμμετοχή του κόσμου στην εκλογική διαδικασία. «Σε αυτό το επίπεδο κάνω μια προσπάθεια αλλά χρειάζεται πιο γενικευμένη από το κόμμα για να συμμετάσχει ο κόσμος. Η προσπάθεια πάει καλά αλλά θέλω ακόμα περισσότερη συμμετοχή», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Τζουμάκας παραδέχτηκε ότι υπάρχει μια απογοήτευση στους κόλπους των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τις εκλογικές ήττες, παράλληλα όμως, όπως πρόσθεσε παρατηρεί ότι ο κόσμος αρχίζει και ενεργοποιείται. «Ο κόσμος θέλει αρχές, συνέπεια και συμμετοχή στην λειτουργία του κόμματος», είπε.

Όσον αφορά τη δική του υποψηφιότητα επισήμανε ότι σηματοδοτεί την επιστροφή στην πολιτική. «Έχουμε υποκατάσταση της πολιτικής από άλλα κέντρα. Στην χώρα μας έχουμε την επιχειρηματική τάξη η οποία λειτουργεί με έναν τρόπο παρασιτικό και ολιγαρχικό και η οποία κατέχει τα κεντρικά ΜΜΕ αλλά και με μια ορισμένη υπόδειξη και ορισμένα περιφερειακά. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρώτα η πολιτική, πρώτα η κυβέρνηση, πρώτο το Κοινοβούλιο και το Σύνταγμα», τόνισε με νόημα ο Στέφανος Τζουμάκας.