Επίσκεψη σε καμένες περιοχές του Έβρου πραγματοποίησε τη Δευτέρα (04/09) ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Αφού δεν ήρθε ο Πρωθυπουργός στην εθνική οικολογική καταστροφή του Έβρου, κάποιος έπρεπε να έρθει»

Ο υποψήφιος πρόεδρος επισκέφτηκε αρχικά το καμένο δάσος της Μάκρης καθώς και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συνομίλησε με τους Ρουμάνους και τους Ισπανούς πιλότους των Canadair που έδωσαν μάχη με τη φωτιά μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους, ενώ περιόδευσε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης αλλά φυσικά και στην πληγείσα περιοχή της Δαδιάς.

Παράλληλα, συνομίλησε με πυρόπληκτους της περιοχής που έχασαν τις περιουσίες τους στη φωτιά -άνθρωποι που βρίσκονται σε απόγνωση, πληγέντες πολίτες που αναγκάζονται να κοιμηθούν μέσα σε αυτοκίνητα ή σε αποθήκες (βλ. σχετικό βίντεο).

Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την περιοδεία του στα καμένα, προέβη σε σύντομη δήλωση:

«Οι εικόνες που αντίκρισα είναι απερίγραπτες. Μιλάμε για μια απόλυτη καταστροφή, για την μεγαλύτερη πύρινη καταστροφή που έχει καταγραφεί στην ιστορία της Ε.Ε. Έχω μιλήσει αυτό τον καιρό για το «ελληνικό όνειρο». Ε, λοιπόν, αυτό που έχει συμβεί στον Έβρο, είναι ο ελληνικός εφιάλτης. Πάνω από 930 χιλιάδες στρέμματα καμένα».

«17η μέρα η σημερινή, επιτέλους με ύφεση, και ακόμα περιμένουν τον κ. Μητσοτάκη οι κάτοικοι στα αποκαΐδια των συνόρων της χώρας. Με επικοινωνιακά τρικ και με «μεγάλα λόγια» ούτε σβήνονται οι φωτιές, ούτε προλαμβάνονται. Η Πολιτεία οφείλει να βρεθεί έμπρακτα δίπλα στους πληγέντες, να αποζημιώσει, να ξεκινήσει την αποκατάσταση και να ενισχύσει την Πολιτική Προστασία».

@skasselakis

#fyp #φοργιου #fypgreece #tiktokgreece

♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Kasselakis