Ο Νίκος Παππάς, υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ολ​οκλήρωσε το βράδυ της Τετάρτης την παρουσία του και τις εκδηλώσεις του (ομιλίες, ανοιχτές συζητήσεις, συναντήσεις) με μέλη και φίλους – φίλες του κόμματος σε κάθε εκλογική περιφέρεια της Αττικής.

Στο πλαίσιο ενός πληρέστατου και πολύπλευρου προγράμματος, συμμετείχε σε μαζικές συγκεντρώσεις στην Ανατολική Αττική (Παλλήνη – 3 Σεπτεμβρίου), στην Α’ Αθηνών (Μεταξουργείο – 4 Σεπτεμβρίου), στον Νότιο Τομέα Αθηνών (Άγιος Δημήτριος / Δάφνη – 5 Σεπτεμβρίου), στον Βόρειο Τομέα Αθηνών (Μαρούσι – 6 Σεπτεμβρίου), στη Δυτική Αττική (Φυλή – 8 Σεπτεμβρίου) και στον Πειραιά (Δραπετσώνα – 13 Σεπτεμβρίου), συγκεντρώσεις κατά τις οποίες είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη του κόμματος και με αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες «για την Παράταξη της Νίκης, για τη νίκη της παράταξης».

Είχαν  προηγηθεί δύο εβδομάδες πυκνού προγράμματος με επισκέψεις σε 26 πόλεις (σε 22 νομούς). Ενώ από την κατάθεση της υποψηφιότητάς του, στα μέσα Ιουλίου, και μετά πραγματοποίησε, μαζί με τους συνεργάτες του, τηλεδιασκέψεις με στελέχη του κόμματος από όλη τη χώρα και πληθώρα συναντήσεων με φορείς της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, με διοικήσεις επιμελητηρίων και εμπορικών συλλόγων, με στελέχη της αυτοδιοίκησης, με μέλη φεμινιστικών κινημάτων, με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου και με διοικήσεις συνεταιρισμών, με μέλη της νεολαίας, με start uppers, με συνδικαλιστές, με πλημμυροπαθείς και πυροπαθείς, κ.ά.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε ακόμα σημαντικές παρεμβάσεις μέσω ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών του συνεντεύξεων, άρθρων και συνεντεύξεων στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό Τύπο, αλλά και με την κατάθεση προτάσεων -μέσω του Τύπου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης- για θέματα, όπως η οργάνωση του κόμματος την επόμενη ημέρα, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, η αποκατάσταση των πληγών της Θεσσαλίας και η στήριξη της κοινωνίας μετά την πρόσφατη καταστροφή, τα ελληνοτουρκικά, κ.ά.

Τα σημαντικότερα σημεία των τοποθετήσεών του

Στις συγκεντρώσεις και τις συναντήσεις του, ο Νίκος Παππάς είχε, μεταξύ άλλων, την ευκαιρία να παρουσιάσει το σχέδιό του για το κόμμα και την Παράταξη της Νίκης (ταυτότητα, διεύρυνση, μετασχηματισμός), για την οικονομία, για την κοινωνία, για το περιβάλλον, για τους εργαζόμενους, για τις ΜμΕ. Μεταξύ άλλων, ανέφερε:

·         «Με σχέδιο και αποφασιστικότητα οικοδομούμε το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη, δημιουργούμε τη μεγάλη προοδευτική παράταξη της Αριστεράς, την Παράταξη της Νίκης που θα αναμετρηθεί με τον Μητσοτάκη και θα τον νικήσει. Να σηκώσουμε ένα τεράστιο κύμα συμμετοχής και δημοκρατίας στην παράταξη για να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα».

·         «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συσπειρώνει τον κόσμο από την Αριστερά ως το κέντρο. Αυτή είναι η ταυτότητά μας και την επιβεβαιώνουμε. Κάθε άλλη θέση που ακούγεται στον δημόσιο διάλογο οδηγεί σε αναθεώρηση της ομόφωνα ψηφισμένης, από το 2019, διακήρυξής μας».

·         «Ούτε κόμμα “χυλός” που θα έχει έναν ηγέτη, ο οποίος δεν θα λογοδοτεί πουθενά, ούτε κόμμα “στρείδι”, το οποίο θα έρχεται από το χειρότερό μας παρελθόν και θα διατηρεί ένα κόμμα περίκλειστο, το οποίο δεν θα αφήνει -δια μέσω των δομών του- τα μέλη του να εκφραστούν. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για να ξανασηκωθεί η παράταξη, να γίνει μεγάλη και ανοιχτή, να γίνει και πάλι πλειοψηφική».

·         «Για να ανακάμψουμε και να νικήσουμε υπάρχουν σαφείς πολιτικές, προγραμματικές και οργανωτικές προϋποθέσεις. Να διασφαλίσουμε πολιτική και κοινωνική ευρύτητα, να αποκλείσουμε την προγραμματική μας απονεύρωση, να αξιοποιήσουμε και να ενσωματώσουμε τα 110 χιλιάδες νέα μέλη, μεταξύ άλλων».

·         «Δεν είμαστε απλά το κόμμα της μισθωτής εργασίας. Γιατί και οι αυτοαπασχολούμενοι και οι άνθρωποι των μικρών επιχειρήσεων είναι άνθρωποι πολλές φορές σκληρά εργαζόμενοι. Που ενδεχομένως δουλεύουν διπλό μεροκάματο, έχουν την αγωνία της επιβίωσης της επιχείρησης και πιθανότατα υφίστανται εκμετάλλευση από τους ισχυρούς της ενέργειας ή τα καρτέλ των προμηθευτών τους. Είναι άνθρωποι που αυτονόητα ανήκουν στην κοινωνική συμμαχία που πρέπει να χτίσουμε, για να βαδίσει η Ελλάδα στον δρόμο της δικαιοσύνης, της περιβαλλοντικής ισορροπίας, της δημοκρατίας και της ανάπτυξης. Δεν θα τους αφήσουμε στη Δεξιά η οποία οραματίζεται σχέδια Πισσαρίδη και δημιουργικές καταστροφές των μικρών επιχειρήσεων και, μάλιστα, σε ένα πλαίσιο μηδενικών δικαιωμάτων για τους μισθωτούς. Είναι αυτονόητο, ότι αν εξασφαλίσουμε συνθήκες βιωσιμότητας των μικρών επιχειρήσεων, μπορούμε ευκολότερα να προστατέψουμε και τη μισθωτή εργασία που ακουμπά κατά 80% με 85% σε αυτές τις επιχειρήσεις».

·         «Καμία συναίνεση δεν θα λάβει ο κ. Μητσοτάκης σε μια συμφωνία με τον κ. Ερντογάν, που μας πάει πιο πίσω από όσα πετύχαμε το 2015 – 2019 με την πολυδιάστατη πολιτική μας και τις σημαντικές επιτυχίες σε διπλωματικό επίπεδο».

·         «Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να εγγυηθεί τον ολόπλευρο εκσυγχρονισμό, όπως λέει, αλλά την ολόπλευρη κρίση. Και στην κοινωνία και στην οικονομία και στο περιβάλλον και στους θεσμούς και στη διεθνή θέση της χώρας».

·         (Μετά την επίσκεψή του στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο σημείο του λιμανιού του Πειραιά όπου ωθήθηκε σε πνιγμό ο Αντώνης Καρυώτης, στο χώρο των Λιπασμάτων Δραπετσώνας) «Χρειάζεται πολιτικός αγώνα σε όλα τα επίπεδα. Για να αποκαταστήσουμε τη σχέση μας με τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον. Για να μην επικρατήσει το μίσος, η καταστροφή και η ολόπλευρη κρίση».

Σε όλες τις εκδηλώσεις συμμετείχαν νυν και πρώην βουλευτές, πρώην υπουργοί, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών και των Οργανώσεων Μελών του κόμματος, στελέχη της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι διαφόρων κινημάτων και φορέων της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, των εργαζομένων και της νεολαίας, συνδικαλιστές, μέλη και φίλοι – φίλες του κόμματος, όπως έχουν καταγραφεί ονομαστικά στα αντίστοιχα δελτία Τύπου και τις αναρτήσεις του Νίκου Παππά στα κοινωνικά δίκτυα.