Συνέντευξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφιου προέδρου του κόμματος στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice (Κυκλάδες) και τη δημοσιογράφο Πόπη Αλιμπέρτη

«Θα πρέπει να γίνουμε το κόμμα των μελών. Να κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε να καταστούμε μία παράταξη, όπου οι δημοκρατικές αποφάσεις των μελών υλοποιούνται από τις δομές», τόνισε ο Νίκος Παππάς, απαντώντας σε ερώτηση για τον χαρακτήρα που θα ήθελε να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την επόμενη ημέρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice (Κυκλάδες). Όπως σημείωσε στη συνέχεια, «δεν υπάρχουν δομές οι οποίες καταστέλλουν τις δημοκρατικές αποφάσεις, δεν υπάρχουν δομές – “άβατα”, τα πάντα λειτουργούν με διαφάνεια. Αυτή είναι και η διακηρυγμένη μας προτεραιότητα, αυτή πρέπει να είναι και η στόχευσή μας. Κόμμα των μελών, λοιπόν».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος ανέφερε ακόμα ότι «το όραμά μας αφορά το αύριο της δημοκρατικής παράταξης, η οποία εκτείνεται από την αριστερά ως το κέντρο και μπορεί, με αξιώσεις, να διεκδικήσει τη νίκη στις επόμενες εκλογές. Δεν μπορεί και δεν μας πρέπει τίποτα λιγότερο. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο». Για να συμπληρώσει: «Έχουμε μία επικαιροποιημένη πολλαπλή ταυτότητα, την οποία θα πρέπει να την υπερασπιστούμε και να τη διευρύνουμε και να κάνουμε βήματα προς την κατεύθυνση που ορίζουν τα κείμενα τα οποία έχουμε συλλογικά ψηφίσει, δηλαδή προς την κατεύθυνση των δημοκρατικά ειλημμένων αποφάσεων. Είμαστε το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αποστούμε από αυτή την προτεραιότητα. Δεν μπορούμε να αρκεστούμε σε μερικότητες, να πούμε ότι μας αφορά μόνο μία παράδοση του αριστερού και προοδευτικού κινήματος στην Ελλάδα».