Συνάντηση Ν. Παππά με την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και τον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας

Ο Νίκος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, βρίσκεται σήμερα στην Πάτρα, στο πλαίσιο των περιοδειών του ενόψει της διαδικασίας ανάδειξης ηγεσίας στις 10 Σεπτεμβρίου.

Κατά την επίσκεψή του στην πόλη είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με μέλη των διοικήσεων της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας.

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση ήταν ο αποκλεισμός των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων από τη χρηματοδότηση και τον τραπεζικό δανεισμό, οι περιορισμοί που τους αποτρέπουν από την ένταξή τους στη ρύθμιση των χρεών, το ενεργειακό κόστος, το κόστος παραγωγής, κ.ά.

«Αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και, από κοινού, να αντιπαλέψουμε είναι η πολιτική Μητσοτάκη για εκκαθάριση της αγοράς. Αυτή είναι η πηγή των προβλημάτων των ΜμΕ, αυτή είναι η κυβερνητική επιλογή για τον αφανισμό των μικρομεσαίων», τόνισε ο Νίκος Παππάς για να συμπληρώσει: «Το 2015 – 2019 ο κλάδος σήκωσε δυσανάλογο βάρος. Σήμερα, μακριά από μεταμνημονιακά απόνερα, οικοδομούμε μαζί με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μια νέα σχέση. Μια σχέση εμπιστοσύνης, στήριξης των ΜμΕ και ανάπτυξης της οικονομίας».