Σχόλιο του Νίκου Παππά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφιου προέδρου του κόμματος, με αφορμή δημοσίευμα της Καθημερινής

Διάβασα το πραγματικά ενδιαφέρον δημοσίευμα της Καθημερινής. Αποτυπώνει το δίλημμα μπροστά στο οποίο βρισκόμαστε και αναδεικνύει με επιτυχία τους ευσεβείς πόθους των αντιπάλων μας.

Είναι απολύτως σαφές ότι οι αντίπαλοί μας θέλουν να αξιοποιήσουν την πορεία προς την εκλογή νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για να μηδενίσουν την ιστορική συμβολή της διακυβέρνησής μας. Θέλουν την αποδόμησή μας.

Θέλουν να παρουσιάσουν την πορεία του μετασχηματισμού μας σε κόμμα διακυβέρνησης ως ένα ιστορικό παράδοξο και αποτέλεσμα τυχοδιωκτικής πολιτικής.

Αυτή είναι μια ιδεολογική και πολιτική μάχη που καλούμαστε να δώσουμε το επόμενο διάστημα. Δεν είναι απλά μια μάχη για την ανάγνωση του παρελθόντος, αλλά η κύρια μάχη για τη διαμόρφωση του μέλλοντος.

Αν κάτι θέλουν οι αντίπαλοί μας είναι να σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε την πολιτική που μας κατέστησε κυρίαρχη πολιτική δύναμη από το 2012 και μετά. Είναι να εγκαταλείψουμε αυτοβούλως την προοπτική ευθείας αναμέτρησης με την κυβέρνηση Μητσοτάκη το επόμενο διάστημα. Είναι να τους χαριστούμε ενώ χτυπούσαν το κόμμα μας όλο το προηγούμενο μεγάλο διάστημα.

Τους ενημερώνουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί.

Θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και την πορεία που μας έκανε κόμμα διακυβέρνησης, αλλά και τη πολιτική της έκφρασης της αριστερής και προοδευτικής παράταξης. Θα αγωνιστούμε για την παράταξη της νίκης.​