Συνέντευξη του Νίκου Παππά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφιου προέδρου του κόμματος, στον Ρ/Σ «Κανάλι 1 Πειραιά» και τον δημοσιογράφο Κώστα Μαργαρίτη

«Πρέπει να χτίσουμε την παράταξη που θα νικήσει τον κ. Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει δεύτερη κουβέντα ή δεύτερη σκέψη. Να δούμε κατάματα τι έφταιξε και είχαμε αυτές τις μεγάλες απώλειες ποσοστών και να δουλέψουμε για να επανακτήσουμε έδαφος στα κομμάτια του εκλογικού σώματος που έκαναν άλλες επιλογές. Το κάναμε το 2015. Δυστυχώς από το 2019 και μετά φρενάραμε για λόγους αντικειμενικούς αλλά και υποκειμενικούς», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1 Πειραιά» και τον δημοσιογράφο Κώστα Μαργαρίτη. Για να προσθέσει αμέσως μετά ότι «ο μετασχηματισμός πρέπει να αναζωογονηθεί, όχι γιατί είναι μια ανάγκη κομματική αλλά γιατί είναι μια ανάγκη της χώρας να έχει μια ισχυρή προοδευτική παράταξη, η οποία αύριο θα είναι η προοδευτική κυβέρνηση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι «η παράταξή μας είναι ένα ευρύχωρο καράβι, το καράβι χωράει άπαντες αλλά πρέπει να έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση και όλοι να τραβάμε κουπί προς την ίδια μεριά». Ενώ, κατά τον ίδιο, «με τη διακήρυξή μας το 2019 έχουμε ομολογήσει ο ένας στον άλλον ότι είμαστε από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Δεν υπάρχει καμία άλλη πολιτική εξίσωση, αυτά είναι τα αμείλικτα πολιτικά μαθηματικά. Σε συνθήκες ενισχυμένης αναλογικής πρέπει να πιάνεις ποσοστά 30%, 35% και 40% για να κερδίζεις τις εκλογές και μόνο η πολιτική στόχευση συγκρότησης αυτής της ευρείας παράταξης έχει νόημα». Πρόσθεσε, μάλιστα, σχετικά πως «οτιδήποτε άλλο είναι μια αναδίπλωση και μια επιλογή η οποία απλώς μας διασφαλίζει ένα ασφαλές λιμάνι, αλλά τα καράβια δεν φτιάχτηκαν για να μένουν στα λιμάνια αλλά να για να ταξιδεύουν».

Σύμφωνα με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στόχο πρέπει να αποτελέσει «να καταστήσουμε την παράταξή μας, παράταξη που ενσωματώνει τις θετικές προσδοκίες του λαού, της νεολαίας, για βελτίωση των εισοδημάτων, για κοινωνική κινητικότητα, κ.ά».