Ομιλία του Νίκου Παππά, υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, και ανοιχτή συζήτηση με μέλη και φίλους του κόμματος στην Κόρινθο

Ο Νίκος Παππάς, υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, επισκέφτηκε εχθές την Κόρινθο, όπου συμμετείχε σε ανοιχτή συζήτηση με μέλη και φίλους του κόμματος.

Με κεντρικό σύνθημα: «Για την παράταξη της νίκης, για τη νίκη της παράταξης», προέταξε την ανάγκη «να οικοδομήσουμε το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη, να εργαστούμε για τον διακηρυγμένο μας στόχο για διεύρυνση και μετασχηματισμό, να εντείνουμε τη συσπείρωση του κόσμου που κινείται από την αριστερά ως το κέντρο».

Αναφέρθηκε σε αδράνειες που «μας έκαναν να κοντοσταθούμε οργανωτικά μετά το 2019» και εξήγησε ότι στις εκλογές «πληρώσαμε την εμμονή μας σε μια θολή πρόταση διακυβέρνησης, την εικόνα του “καλού διαπραγματευτή”, δηλώσεις που φόβιζαν τη μεσαία τάξη».

Σχολιάζοντας την πολιτική της Ν.Δ. σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να εγγυηθεί κανέναν ολόπλευρο εκσυγχρονισμό, παρά μόνο την ολόπλευρη κρίση στην οικονομία, στην κοινωνία, στους θεσμούς. Και επεσήμανε πως «η αριστερή και δημοκρατική παράταξη οφείλει να δηλώσει παρούσα και ισχυρή, να απαντήσει στις ανάγκες των καιρών και να νικήσει τη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη. Και θα το πράξει. Θα το πράξουμε. Όλες και όλοι μαζί».

Κατέληξε με τα προτάγματα της υποψηφιότητάς του τα οποία συνοψίζονται ως εξής: «Δημιουργούμε το κόμμα των μελών, όπου οι δομές θα υπηρετούν τις συλλογικές μας αποφάσεις, δεν θα τις καταστέλλουν. Δημιουργούμε μια νικηφόρα παράταξη και όχι ένα φοβικό κόμμα. Ενισχύουμε την ταυτότητά μας, την οποία συγκροτούν πολίτες από την αριστερά ως το κέντρο».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι: Γιώργος Ψυχογιός (βουλευτής Κορινθίας), Γιώργος Δέδες (συντονιστής του τμήματος Υποδομών της Κ.Ε. του κόμματος – υποψήφιος βουλευτής), Έλενα Κονομόδη (υποψήφια βουλευτής), Τζένη Σουκαρά (υποψήφια βουλευτής), Μαρία Θελερίτη (μέλος της Κ.Ε. του κόμματος – πρώην βουλευτής), Γιώργος Τσόγκας (πρώην βουλευτής), Φάνης Κουρεμπές (μέλος της Κ.Ε. του κόμματος – πρώην βουλευτής), Τάσος Ξύδης (συντονιστής Ο.Μ. Κορίνθου), Αργυρώ Κουρελή (συντονίστρια Ο.Μ. Νεμέας), Μαρία Γεωργιάδη (συντονίστρια Ο.Μ. Κιάτου), Δημήτρης Πρωτοπαππάς (υποψήφιος δήμαρχος Κορινθίων), Βάκης Μπεχράκης (περιφερειακός σύμβουλος), Κώστας Αλεξίου (μέλος της Κ.Ε. του κόμματος, συντονιστής του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού), μέλη της Ν.Ε., των Ο.Μ., του κόμματος και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Τοποθέτηση κατά την εκδήλωση έκανε και ο Άγγελος Τόλκας, υπεύθυνος για την επικοινωνία της υποψηφιότητας του Νίκου Παππά και πρώην βουλευτής – πρώην υπουργός.