Σημεία συνεντεύξεων του Νίκου Παππά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφιου προέδρου του κόμματος, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (στον Αλφόνσο Βιτάλη) και στο BEST TV Μεσσηνίας (στον Θέμη Κανελλόπουλο)

Από τη συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ σήμερα το πρωί:

· Από το 1932 προβλέπεται ότι δεν μπορείς να έχεις απασχόληση σε δύο εργοδότες πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου. Άρα δεν ξέρω τι έχει στο νου του ο κ. Γεωργιάδης όταν εκστομίζει αυτά τα πράγματα, παρά το να δώσει μία ακόμα ιδεολογική μάχη και να διαμορφώσει μία ατμόσφαιρα κατάλυσης και των προβλεπόμενων. Με δεδομένη και την απαξίωση του ΣΕΠΕ, να γεμίσει ακόμα περισσότερο την καρδάρα της ανομίας γύρω από τις εργασιακές σχέσεις. Δεν νομίζω ότι είναι άσχετος, ότι δεν γνωρίζει την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Απλά δίνει ένα ξεκάθαρο σήμα, όπως είχε κάνει και ο κ. Μητσοτάκης σε εκείνη την περιβόητη συνάντησή του με ξενοδόχους στη Ρόδο που είπε ότι θα έρθει ένας οδοστρωτήρας ο οποίος θα σαρώσει το κλίμα των ελέγχων και της στοιχειώδους τήρησης των κανόνων στα εργασιακά δικαιώματα.

· Μία εντολή δικαιούμαστε να ζητήσουμε. Να αναμετρηθούμε με τη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη. Οτιδήποτε άλλο είναι μία αναδίπλωση και μία ομφαλοσκόπηση την οποία πρέπει να αποφύγουμε. Για να αναμετρηθούμε αποτελεσματικά με τη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη πρέπει να εκφράσουμε το εύρος των δυνάμεων από την αριστερά μέχρι το κέντρο. Είναι απλά και αμείλικτα τα πολιτικά μαθηματικά.

Από τη συνέντευξη στο Best TV της Μεσσηνίας εχθές το βράδυ:

· Είναι μείζον ζήτημα, από τις θέσεις τις δικές μας, τις αριστερές, τις προοδευτικές, τις δημοκρατικές θέσεις, να πείσουμε ξανά κομμάτια της μεσαία τάξης, αλλά και κομμάτια των κεντρώων, κεντροαριστερών, προοδευτικών ψηφοφόρων, ότι το προοδευτικό μας πρόγραμμα είναι το καλύτερο για την Ελλάδα. Να μην ξεχνάμε ότι η διαδικασία εκλογής ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μία διαδικασία η οποία αφορά την κοινωνία. Δεν είναι απλώς μία εσωκομματική διαδικασία.

· Ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα διακηρυγμένο πρόγραμμα βίαιης αναδιανομής του πλούτου και καταστροφής της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας και της μεσαίας τάξης. Λέγεται σχέδιο Πισσαρίδη. Το σχέδιο αυτό καλύφθηκε πίσω από τις μεγάλες δημόσιες δαπάνες της περιόδου 2019-2023. Τώρα είναι γυμνό. Τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια τα προβλήματα της μη χρηματοδότησης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και η μη ρύθμιση των χρεών τους. Μόνο το 4% των ΜμΕ έχουν πρόσβαση στο Ταμείο Ανάκαμψης, μόνο το 10% των υπερχρεωμένων καλύπτουν οι ρυθμίσεις.