Περιοδείες/ανοιχτές συζητήσεις του Νίκου Παππά, υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην Λάρισα, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη

Ο Νίκος Παππάς, υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συνεχίζει τις περιοδείες του, ενόψει της διαδικασίας ανάδειξης ηγεσίας στο κόμμα. Πρόσφατα βρέθηκε στη Λάρισα (βράδυ Παρασκευής), την Αλεξανδρούπολη (πρωί Σαββάτου) και την Ξάνθη (βράδυ Σαββάτου), όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «για την Παράταξη της Νίκης, για τη νίκη της παράταξης».

Μιλώντας στη Λάρισα, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, με αφορμή τις πυρκαγιές, και έκανε λόγο για παράλυση του επιτελικού κράτους. Όπως σημείωσε, «βιώνουμε τις συνέπειες των πολιτικών του κ. Μητσοτάκη με έναν τρόπο πάρα πολύ οδυνηρό. Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα άλλο από αλλεπάλληλες κρίσεις. Και είναι δική μας υποχρέωση να δώσουμε λύσεις και προοπτική στον λαό».

Στην Αλεξανδρούπολη, αφού κατέθεσε την οδύνη του για την πρόσφατη απώλεια δεκάδων ανθρώπων στην περιοχή και αφού έκανε λόγο για «αποκαρδιωτικές εικόνες σε σχέση με τις καμένες εκτάσεις και περιουσίες», επεσήμανε ότι «το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών κλονίζεται. Κάτι πρέπει να αλλάξει ριζικά. Δεν είναι απλά θέμα προστασίας του περιβάλλοντος, είναι πλέον θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας. Ο τρόπος που θα κληθούμε να ζήσουμε, αν δεν αλλάξουμε τα πράγματα, θα είναι πολύ χειρότερος από αυτόν που ξέραμε μέχρι τώρα. Λυπάμαι που το λέω αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δείξει ότι τίποτα δεν επιθυμεί να κάνει προς αυτή την κατεύθυνση».

Σε κάθε ανοιχτή συζήτηση με τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο Νίκος Παππάς περιγράφει με σαφήνεια το σχέδιό του για την επόμενη μέρα του κόμματος. «Ζητούμε εντολή για να οικοδομήσουμε το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη, για να ενισχύσουμε την ταυτότητά μας, η οποία περιλαμβάνει όλο τον κόσμο από την αριστερά ως το κέντρο, για να δημιουργήσουμε το κόμμα των μελών και όχι των δομών, οι οποίες καταστέλλουν τις συλλογικές μας αποφάσεις. Ζητούμε εντολή για να προχωρήσουμε τη διεύρυνση και τον μετασχηματισμό μας, να δημιουργήσουμε την αριστερή και προοδευτική παράταξη της χώρας, η οποία θα νικήσει τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη και θα αναλάβει τη διακυβέρνηση», λέει χαρακτηριστικά.

Στην Ξάνθη τόνισε ότι «η παράταξη έχει ανάγκη από ένα σοκ δημοκρατίας και συμμετοχής. Καλούμε κάθε άνδρα και γυναίκα, κάθε προοδευτικό, αριστερό, κεντροαριστερό, κεντρώο, μετριοπαθή πολίτη, αλλά και τη νεολαία, να προσέλθουν όχι μόνο στην κάλπη της 10ης Σεπτεμβρίου, όπου δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συμμετοχής παρά μόνο η επιτόπια εγγραφή στο κόμμα για όσες και όσους δεν είναι μέλη, αλλά και στη διαμόρφωση της κοινής μας πορείας. Με αυτόν τον κόσμο συνυπάρχουμε. Και ενώπιον αυτού του κόσμου είναι υποχρέωσή μας να συζητάμε. Δημόσια και με συντροφικότητα. Για όσα μας διαφοροποιούν, για όσα μας ενώνουν, για όσα μας κάνουν πιο ισχυρούς. Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία για να αυξήσουμε το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή. Μόνο ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να μας θέλει φοβικούς και κρυμμένους».

Στην ανοιχτή συζήτηση της Λάρισας παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λάρισας, Βασίλης Κόκκαλης, οι υποψήφιοι βουλευτές Γιάννης Καρυπίδης, Ζωή Ακριβούλη, Πέτρος Τσακνάκης, Παναγιώτης Νταής, Απόστολος Πέκας και Μαρία Εμμανουήλ Χατζή, ο πρώην βουλευτής Λάρισας, Νίκος Παπαδόπουλος, η πρώην βουλευτής Τρικάλων, Παναγιώτα Δριτσέλη, το μέλος της Κ.Ε., Άρης Αγραφιώτης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο συντονιστής της Ν.Ε. Λάρισας και μέλος της Κ.Ε., Βασίλης Ζωγράφος, μέλη της Ν.Ε. και των Ο.Μ.

Στην εκδήλωση της Αλεξανδρούπολης το «παρών» έδωσαν ο πρώην βουλευτής Γιώργος Καΐσας, οι υποψήφιοι βουλευτές Μενέλαος Μαλτέζος, Κατερίνα Μπέρδου, Σπύρος Δέδογλου και Σμάρω Βαλαβανίδου, το μέλος της Κ.Ε. και υποψήφια βουλευτής Ελίζα Καλέση, ο συντονιστής της Ν.Ε., Γιώργος Λιανίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Καΐσας, ο πρόεδρος του Πολυκοινωνικού του δήμου Αλεξανδρούπολης, Χρήστος Γκουγκουλάκης, τα μέλη της Ν.Ε., Σίμος Τσιλίκας, Σταύρος Πειχαμπέρης, Βαλάντης Παντσίδης, Ελένη Χουρδάκη, Νίκος Αργυρίου και Δημήτρης Γλάρος, οι συντονιστές των Ο.Μ. Αλεξανδρούπολης, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Στην Ξάνθη τον Νίκο Παππά υποδέχθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ξάνθης, Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, ο βουλευτής Ροδόπης, Φερχάτ Οζγκιούρ, ο πρώην βουλευτής Ξάνθης και πρώην υφυπουργός, Στάθης Γιαννακίδης, ο πρώην βουλευτής Ξάνθης, Γρηγόρης Στογιαννίδης, οι υποψήφιες βουλεύτριες Ξάνθης, Μαρία Τζαμπάζη και Αθηνά Κυνηγοπούλου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Στέργιος Ηλιόπουλος, οι συντονιστές των Ν.Ε. Ξάνθης και Δράμας, Γιώργος Χατζηθεοδώρου και Δημήτρης Καρβούνης, αντίστοιχα, μέλη της Ν.Ε. Ξάνθης, υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, μέλη του κόμματος.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και ο υπεύθυνος για την επικοινωνία της υποψηφιότητας του Ν. Παππά, Άγγελος Τόλκας.

Το πρόγραμμα του υποψήφιου προέδρου συνεχίζεται με επισκέψεις, την Κυριακή 27/8, στην Πτολεμαΐδα (11πμ – Καφέ Πλατεία, 25ης Μαρτίου 38), την Κοζάνη (1μμ – Δημοτικό Αναψυκτήριο Αγ. Δημήτριου, Στρατηλατών 9) και τη Βέροια (8μμ – Πολυχώρος «Ελιά», πάρκο Ελιάς), τη Δευτέρα 28/8, στην Κατερίνη (12μμ – Αμέθυστος Café, 28ης Οκτωβρίου 2 & Πλατεία Ηρώων) και τη Θεσσαλονίκη (8μμ – miCafetal, το café του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Μανόλη Ανδρόνικου 6), ενώ ακολουθούν οι Σέρρες, τα Γιαννιτσά και η Κρήτη.