​Με μέλη και φίλους του κόμματος και της τοπικής αυτοδιοίκησης, συναντήθηκε και συνομίλησε το βράδυ της Παρασκευής, στο Βόλο, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος στη γεμάτη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης. Η συζήτηση, που προλόγισε, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Σταμπουλής, είχε μεγάλη συμμετοχή και επικεντρώθηκε στις νέες τεχνολογίες και τις επιπτώσεις τους στην εργασία, την κοινωνία και τη ζωή των ίδιων των ανθρώπων. Μαζί τους, άνοιξε την εκδήλωση εκ μέρους της ΝΕ ο Δημήτρης Σκαλτσής, Μέλος της Γραμματείας του ΚΣ της Νεολαίας.

«Ρεαλισμός και ριζοσπαστισμός για να ξεπεράσουμε τα όρια του εφικτού.» Έτσι ξεκίνησε τη συζήτηση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Και συνέχισε διερωτώμενος «θέλουμε εξουσία; Ναι, τη θέλουμε για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και να τους δώσουμε προοπτική. Αυτό δεν σημαίνει ότι λέμε ναι σε όλα και σε όλους, φυσικά κάποιοι θα είναι δυσαρεστημένοι. Πρέπει να απευθύνεσαι σε μεγάλα ακροατήρια αλλά έχοντας καθαρό το στίγμα και την ταυτότητά σου για να μπορέσεις να είσαι και αξιόπιστος. Πρέπει να κάνεις τα πράγματα που έχουν σημασία στη ζωή, για να είναι ηγεμονική η Αριστερά, τα πράγματα που θα έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή, από την κεντρική πολιτική μέχρι τις νέες τεχνολογίες και την τοπική αυτοδιοίκηση.»

Αναφερόμενος στον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί το κόμμα σημείωσε «το κόμμα πρέπει να έχει δημοκρατική δομή. Αυτονομία της πολιτικής επεξεργασίας στα περιφερειακά όργανα, στις οργανώσεις μελών. Αυτονομία της πολιτικής παραγωγής στη νεολαία του κόμματος. Χρειάζεται σεβασμός στα όργανα και σεβασμός στο συνθετικό τους έργο. Πρέπει να παλέψουμε μαζί για ένα στιβαρό κόμμα, που να αντέχει και να εμπνεύσει. Πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη στην Αριστερά, και να είμαστε υπερήφανοι για την ταυτότητά μας για να οικοδομήσουμε μια νικηφόρα Αριστερά για το εδώ και τώρα».