Στη Λάρισα βρέθηκε, το πρωί, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπου συναντήθηκε με μέλη και φίλους του κόμματος καθώς και αυτοδιοικητικών παρατάξεων. Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε σε ενωτικό κλίμα, ήταν ιδιαιτέρως παραγωγική.

Ο Ευ. Τσακαλώτος δέχθηκε πολλές ερωτήσεις, οι οποίες βοήθησαν ουσιαστικά το διάλογο που διεξάγεται στο δρόμο για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μεταξύ άλλων, αναδείχθηκε η αξία της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, ως αξίες που είναι πρωτεύουσες για την Αριστερά. Παράλληλα, στη συζήτηση, αποσαφηνίστηκε ο τρόπος με τον οποίο νοηματοδοτεί η Αριστερά την έννοια της ασφάλειας. Κάτι που περιλαμβάνει, όπως είπε ο Ευ. Τσακαλώτος, τις ζωντανές γειτονιές, τις εργασιακές συνθήκες και όλες τις πτυχές της καθημερινής μας ζωής, χωρίς να εξαντλείται στη στείρα αστυνομοκρατία.

Έγινε σαφές ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι θεωρητικές ιδέες, αλλά μπορούν να γίνουν πραγματική πολιτική, ικανή να αντιμετωπίσει ουσιαστικά τις ανάγκες των πολλών. Η ιδεολογική μάχη όμως πρέπει να δοθεί, γιατί ο καπιταλισμός και οι υποστηρικτές του δουλεύουν συστηματικά στο επίπεδο των ιδεών. Σε αυτό η Αριστερά οφείλει να αντιπαραθέσει τις αξίες, τις αναλύσεις της, και τις προτάσεις πολιτικής της.