Για τις πυρκαγιές:

– Κάθε καλοκαίρι γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο. Κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Δεν γίνεται ο κ. Μητσοτάκης να λέει ότι είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι και πάλι, εκ του αποτελέσματος, να μην υπάρχει επαρκής ανταπόκριση.

– Δεν μπορεί το μόνο σχέδιο να είναι η εκκένωση, προφανώς η εκκένωση είναι σημαντική, το πρώτιστο είναι η ασφάλεια, αλλά δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό το σχέδιο. Δεν μπορεί να λείπουν χιλιάδες πυροσβέστες, δεν μπορεί να λείπουν τα εναέρια μέσα όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι των περιοχών που καίγονται.

– Δεν μπορεί να μην υπάρχει ένα σχέδιο, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές στο ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας. Πού είναι; Ποια είναι τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, αυτού του υποτιθέμενου συντονισμού; Η κυβέρνηση έκλεισε τετραετία και συνεχίζει, δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι παρέλαβε “χάος” από την προηγούμενη, παρέλαβε από τον εαυτό της.

Για την υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

– Εισηγούμαι μία νέα μεθοδολογία ηγεσίας, η οποία αφορά το περιεχόμενο της πολιτικής, ώστε να είμαστε πιο δημιουργικοί και πιο αποτελεσματικοί, με θέσεις που μπορούν να συνομιλήσουν με τα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας. Ταυτόχρονα, αφορά και το πώς θα δουλεύουμε πιο συγκροτημένα, πιο μεθοδικά, χρησιμοποιώντας την τεχνική γνώση των ειδικών, ώστε αυτό που πολιτικά επιδιώκουμε να το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ένα κόμμα των δομών, με συγκεκριμένους κανόνες, με μεθοδικότητα, με συλλογική λειτουργία και συλλογική ευφυΐα. Υπάρχει ένα τεράστιο πλήθος πολιτών που αναζητούν μία άλλη προοπτική από αυτή που δίνει η κυβέρνηση της ΝΔ, αυτή την ανάγκη πρέπει να εκφράσουμε.

– Όλοι μας έχουμε μέλημα και κοινή αγωνία να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να ανασυγκροτηθεί, να δυναμώσει, να απευθυνθεί στην κοινωνία, να ασκήσει δημιουργική αντιπολίτευση και να επανέλθει σε κυβερνητική τροχιά.