Σημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και υποψήφιας Προέδρου του κόμματος, στο “Κόκκινο 91,4” Θεσσαλονίκης

«Βρισκόμαστε ενώπιον μίας εθνικής τραγωδίας, με δύο νέους ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους επιχειρώντας στο πεδίο για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Η σκέψη όλων μας είναι στις οικογένειές τους», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Κόκκινο 91,4” Θεσσαλονίκης.

«Υπάρχουν ερωτήματα γι’ αυτή την τραγωδία. Θα πρέπει να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος. Πριν λίγες μέρες ο κ. Μητσοτάκης παραδεχόταν ότι επιχειρούν με πτητικά μέσα τα οποία είναι παλιά και δεν είναι καλά συντηρημένα», πρόσθεσε.

«Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί την κλιματική κρίση για δικαιολογία, για να πετάξει από πάνω του οποιαδήποτε ευθύνη. Η κλιματική κρίση δεν είναι δικαιολογία, είναι ο λόγος για να δρα μία κυβέρνηση. Απαιτούνται μέτρα πρόληψης, ετοιμότητα, σχέδιο και επιχειρησιακή επάρκεια σε μέσα και προσωπικό, τίποτα από αυτά δεν υπήρξε από την κυβέρνηση της ΝΔ», σημείωσε.

Αναφερόμενη στις εκλογές για την ηγεσία τους ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στην υποψηφιότητά της για την προεδρία του κόμματος δήλωσε ότι «με το βλέμμα στην κοινωνία πρέπει να κάνουμε όλες τις αναγκαίες κινήσεις ώστε να ανασυνταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να ασκήσει δημιουργική αντιπολίτευση και να επιστρέψει σύντομα σε κυβερνητική τροχιά».

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «το γεγονός πως η ΝΔ εξελέγη κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι τέλειωσαν τα προβλήματα της κοινωνίας. Τα προβλήματα των εργαζομένων, των νέων, των ανέργων είναι εδώ, έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα, με το εισόδημα, με την ακρίβεια, με ζητήματα που αφορούν τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Οι πολίτες περιμένουν να τους παρουσιάσουμε ένα βιώσιμο και ρεαλιστικό σχέδιο, αντιπαραθετικό σε αυτό που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ».

Τόνισε, ακόμα, ότι «πρέπει να επιμείνουμε στη μεθοδολογία της δουλειάς» και «στο περιεχόμενο της πολιτικής», δηλαδή «αντί να βάζουμε ταμπέλες, να μιλήσουμε και να επεξεργαστούμε συγκεκριμένα, μεθοδικά και επιστημονικά πώς απαντάμε στις ανάγκες των ανθρώπων που θέλουμε να εκπροσωπούμε».

Υπογράμμισε, τέλος, ότι «μίλησα -και θα επιμείνω να μιλώ- για την ανάγκη να έχουμε ένα κόμμα των δομών όχι ένα κόμμα των προσώπων».