Την Πάτρα, το Αίγιο, τον Βόλο και τη Λάρισα επισκέφθηκε τις προηγούμενες μέρες η Έφη Αχτσιόγλου, υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Στο πλαίσιο των περιοδειών της συναντήθηκε με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα και τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου, Νίκο Παπαπέτρο.

Επίσης, συζήτησε σε ανοιχτές συγκεντρώσεις με πολίτες, μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για τα αίτια των καταστροφικών πυρκαγιών, που προκάλεσαν απώλειες ανθρώπινων ζωών και έκαψαν περιουσίες και εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αυτών βρέθηκαν ακόμα η ακρίβεια που εξανεμίζει τα εισοδήματα των νοικοκυριών, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων με ευθύνη της ΝΔ, τα φαινόμενα βίας που σαρώνουν την κοινωνία.

Στις παρεμβάσεις της, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε πως δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Δεξιά να μετατρέψει τη μιζέρια και την ανασφάλεια σε κανονικότητα. Σημείωσε, δε, ότι «η δική μας Ελλάδα δεν είναι αυτή, αλλά η δική μας Ελλάδα είναι μια χώρα που νοιάζεται για τους ανθρώπους της, μια χώρα που έχει δυνατότητες, μια χώρα που δεν κρύβεται από τις μεγάλες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας».

Αναφερόμενη στην υποψηφιότητά της σημείωσε πως διεκδικεί την προεδρία του κόμματος «γιατί πραγματικά πιστεύω ότι μπροστά μας ανοίγεται μια νέα διαδρομή. Μια διαδρομή που αξίζει να περπατήσουμε. Και σε αυτό το ταξίδι θα είμαστε όλες και όλοι μαζί. Αλλά όχι μόνο εμείς. Μπορούμε να έχουμε μαζί μας κάθε μέρα και περισσότερους, ανθρώπους που θα νιώσουν ότι η πολιτική τους αφορά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι μια ανοιχτή, δημοκρατική και παραγωγική δύναμη».

Η κ. Αχτσιόγλου κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογραμμίζοντας ότι «στις 10 Σεπτεμβρίου πρέπει να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά. Να αφήσουμε πίσω μας οριστικά τις αδυναμίες μας. Να επενδύσουμε στις δημιουργικές δυνάμεις μας. Να φτιάξουμε το κόμμα των καιρών μας».

Το Σάββατο 26/8, η υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφθεί την Κοζάνη και θα συμμετάσχει στις 19:30 σε ανοιχτή συζήτηση με μέλη και φίλους του κόμματος στο Ξενοδοχείο Elena (Δημοκρατίας 47). Τη Δευτέρα 28/8, θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα και θα συμμετάσχει στις 19:00 σε ανοιχτή συζήτηση με μέλη και φίλους του κόμματος στο Ξενοδοχείο Du Lac (Κ. Παπούλια και Ίκκου).