Την Τετάρτη 30.8 και Πέμπτη 31.8 ο Στέφανος Τζουμάκας, συναντήθηκε με μέλη και φίλους τους ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Ευχαριστούμε θερμά όσες και όσους παρευρέθηκαν στις συναντήσεις μας και συμμετείχαν ενεργά εκφράζοντας τις απόψεις τους για το μέλλον της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της χώρας. Μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις μας οι: Α. Παναγιωτόπουλος, Βουλευτής Αχαΐας, Κ. Αμπατζάς, γραμματέας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης ο Μ. Σιδηρόπουλος, Γραμματέας Ν.Ε. Αχαΐας και μέλος Κ.Ε., τα μέλη της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Δ. Κετογλίδου, Χ. Δουίτσης, Τ. Βαφειάδου,Σ. Σιδέρη, κ. Βουκελάτος, Γ. Κυριακόπουλος, Α.Ριζούλης οι υποψήφιοι βουλευτές στις περασμένες Εθνικές Εκλογές, Α. Στυλιανού, Τ. Μηταφίδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Δ. Θωμά, οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ. Παπαϊωάννου, Χ. Ελευθεριάδης.

Για τους λόγους για τους οποίους θέτει εαυτόν υποψήφιο για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και για το μεγάλο στοίχημα της χώρας να επιστρέψει σε συνταγματική και οικονομική ευρυθμία μίλησε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Τζουμάκας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «Η υποψηφιότητα μου σηματοδοτεί την επιστροφή στην Πολιτική, που σημαίνει επιστροφή σε αρχές και αξίες, τις οποίες ασκούμε έμπρακτα με γνώση, εντιμότητα, αξιοπιστία. Σε κάθε χώρα πρέπει να κυβερνάει η Κυβέρνηση, που απευθύνεται στο Κοινοβούλιο. Στην χώρα μας έχουμε ορισμένους στην επιχειρηματική τάξη που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική Οικονομία και την παραγωγή και η οποία λειτουργεί με έναν τρόπο παρασιτικό και ολιγαρχικό και η οποία κατέχει τα κεντρικά ΜΜΕ αλλά και με μια ορισμένη υπόδειξη και ορισμένα περιφερειακά. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Βασικό πρόταγμα της υποψηφιότητας μου: Πρώτα η πολιτική, πρώτα η Κυβέρνηση, πρώτο το Κοινοβούλιο και το Σύνταγμα. Δεύτερο βασικό χαρακτηριστικό: Πρώτα η χώρα, πρώτα η Οικονομία και η Κοινωνία και μετά ο αντικυβερνητισμός και η συγκέντρωση δυσαρέσκειας. Η Ελλάδα στην αυγή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ που έχει το ίδιο ΑΕΠ με του 2009, είναι τελευταία στις επενδύσεις στον τεχνολογικό τομέα στην Ε.Ε., χάνει 30 δις ετησίως από εισαγωγές, η παραγωγή της έχει μειωθεί κάτω από 25%, έχουν κλείσει 400 χιλιάδες επιχειρήσεις και το 25% των εχόντων και κατεχόντων καρπώνονται ετησίως τα 100 δις από τα 190 δις του ΑΕΠ της χώρας. Είναι σαφές ότι η χώρα χρειάζεται μεγάλες πολιτικές αποφάσεις σε προοδευτική και δημιουργική κατεύθυνση.Σε επίπεδο κόμματος πολιτική υπόσταση, ανοικτή πολιτική δράση και λαϊκή ενότητα, οι αρχές μας που οδηγούν στην επιτυχία της πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας.»

Ειδική αναφορά επίσης, έκανε στις ομιλίες του στο θέμα των πυρκαγιών, όπως τόνισε: «Δε μιλάμε πλέον για καταστροφικές πυρκαγιές στην περίπτωση του Έβρου, μιλάμε για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην Ε.Ε. με συνολική καμένη έκταση που ανέρχεται σχεδόν σε 1000000 στρέμματα. Η Ελλάδα είναι πλέον η πρώτη μεταξύ 20 χωρών της Μεσογείου σε καμένες εκτάσεις. Ας είμαστε σαφείς στις πυρκαγιές το κύριο ζήτημα είναι οι αλλαγές χρήσης γης. Γιατί άλλο κηρύσσεται αναδασωτέα μία καμένη έκταση και άλλο προχωρώ στην αναδάσωση της. Οι μεγαλόστομες δηλώσεις της σημερινής Κυβέρνησης αφορούν σε κήρυξη ως αναδασωτέων των δασικών εκτάσεων που έχουν πληγεί, το αν θα γίνει η αναδάσωση όμως, είναι τελικά το κρίσιμο. Είναι προφανές ότι έχουν ευθύνη Κυβερνήσεις που δεν χρηματοδοτούν τις αναγκαίες δαπάνες για έργα υποδομής και προστασίας των Δασών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα η απορρόφηση των αντίστοιχων κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης για την πολιτική προστασία είναι μόλις 0,5%! Το εν λόγω θέμα σχετίζεται επίσης, με το ότι οι Κυβερνήσεις δεν προβαίνουν σε χωροθέτηση, σε ολοκλήρωση χωροταξικού σχεδίου για νόμιμες εγκαταστάσεις, ενέργεια που αποτελεί το κίνητρο όλων όσων θέτουν πυρκαγιές ότι θα μπορούσαν στο μέλλον να εκμεταλλευτούν αυτό το κενό για παράνομες εγκαταστάσεις. Όλα τα άλλα είναι προσχήματα και σχήματα λόγου και επιδιώξεων».